VAC in BAG
VACinBAG, cinquena gamma “sous-vide” a baixa temperatura

VACinBAG, cinquena gamma “sous-vide” a baixa temperatura


El terme “sous-vide” o “cuina al buit” és extensament conegut per tots els professionals de la restauració i també per tots aquells aficionats a la gastronomia. Des de fa un temps, i no és perquè sí, s’estableix una connotació positiva entre els termes “cuina al buit” i “a baixa temperatura”, i cada vegada és més habitual trobar-los a les cartes dels restaurants.

És un símptoma interessant que ens assenyala que la cuina “sous-vide” té unes propietats positives dins de la gastronomia; una tècnica que cada vegada més està deixant de ser una tècnica d’avantguarda per passar a ser una tècnica incorporada en el dia a dia de les cuines professionals (i de manera menys habitual en algunes cuines domèstiques també).

A VACinBAG som coneixedors i uns ferms convençuts de les propietats positives de la cuina al buit és per això que la majoria de les nostres solucions gastronòmiques de cinquena gamma per a professional les cuinem seguint aquesta tècnica.

La cuina sous-vide presenta dues característiques principals molt positives per al paladar; per una banda garanteix la conservació de les propietats organolèptiques dels aliments, el fet de cuinar sense oxigen permet que els sabors dels productes no es dilueixin i que conservin de manera més ferma el seu color, a diferència d’altres processos de cocció; i d’altra banda la cuina al buit ens permet aplicar una cocció molt lenta i a baixa temperatura obtenint com a resultat unes textures molt tendres i melosos, molt apreciades per al paladar. És per això que una part molt important dels nostres productes són carns, que amb aquestes coccions, es valoren molt.

Pel què fa a un àmbit més tècnic de la cuina sous-vide podríem fer referència a la seguretat alimentària ja que la falta d’oxigen permet aplicar coccions de temperatures baixes amb garanties; així com de la reducció de mermes ja que tot el suc de cocció, que rega el producte durant tot el procés, queda dins de la bossa de cocció; o bé d’una vida útil del producte més llarga ja que el propi sistema de cocció al buit genera una pasteurització.

Tags: , , , , , , ,